Pogoji poslovanja

POSLOVANJE

Spletna trgovina Duoslolife deluje v sodelovanju z poslovnim partnerjem s področja EU. V kolikor se zgodi, da določen artikel v času naročila kupca ni na zalogi, vas v takšnem primeru o nedobavljivosti artikla obvestimo po elektronski pošti oz. telefonu.

Spletna trgovina Duoslolife deluje v okviru podjetja AŽ&MB Nerad d.o.o., Podvrh 106g, 3314 Braslovče,Slovenija.
Davčna številka: SI23473886
Matična številka: 1491334000

številka vpisa v poslovni register 1/07089/00 z dnem 6.3.2000

Duoslolife.si (v nadaljevanju prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Uporaba je brezplačna. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. S potrditvijo naročila je kupec oddal naročilo, ki se obdela v skladu z možnimi plačilnimi pogoji.

Z uporabo spletne trgovine Duoslolife se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji. Uporabnik lahko redno spremlja spremembe splošnih pogojev in posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Podatki o uporabnikih niso v nobenem primeru predani nepooblaščenim osebam.

Upravljavec podatkov AŽ&MB Nerad d.o.o., Podvrh 106g, 3314 Braslovče, zbira naslednje osebne podatke uporabnikov za potrebe poslovanja spletne trgovine Duoslolife.si: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnese v obrazec v spletni trgovini Duoslolife (www.duoslolife.si). Podjetje AŽ&MB Nerad d.o.o.. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

NAROČANJE ARTIKLOV

 • Navodilo

V spletni trgovini želeni izdelek dodate v košarico z klikom na ikono »naročilo«. Za pregled naročila, pritisnete gumb »košarica« v glavnem meniju v zgornjem levem kotu strani. V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani dodani izdelki, količina izdelkov in cena). V pregledu košarice imate možnost spreminjanja količine izdelkov in izdelkov (odstranjevanje izdelkov ali dodajanje več-ih kosov izdelka/ov).

 • Prijava

Naročilo zaključite z klikom na gumb »naprej«. V kolikor ste že prijavljeni v spletno trgovino, vnesete svoj e-poštni naslov in geslo, v kolikor pa se prijavljate prvič, se morate registrirati in aktivirati uporabniški račun.

Zaradi zagotavljanja varnosti in resničnosti podatkov, je za nakup preko spleta potrebna registracija v spletno trgovino (www.duoslolife.si). Ko izpolnite registracijski obrazec boste na navedeni e- poštni naslov prejeli aktivacijsko kodo in povezavo (s klikom na povezavo v e- pošti se bo samodejno aktiviral vaš spletni račun).

V kolikor boste naročilo opravili kot gost, boste morali vnesti vaše podatke za namene dostave pošiljke.

Po prijavi vnovič preglejte podatke o naročilu in nadaljujete s klikom na »naslovi«, kjer se vam bo odprlo polje kamor boste vpisali naslov, na katerega želite prejeti naročilo in naslov, na katerega vam izstavimo račun. V nadaljevanju Izberite polje »dostava« in s klikom na prazni kvadratek označite polje »pogoji« (»Strinjam se s pogoji in jih sprejemam«). Kliknite na polje naprej in izberite način plačila. V zadnjem koraku še enkrat pregledate točnost podatkov podatkov in potrdite naročilo (klik na »potrjujem naročilo«). V primeru da želite spremeniti podatke kliknite na »nazaj«.

 • Potrdilo o naročilu

Na vaš e-naslov boste najprej prejeli obvestilo o obdelavi naročila, nato boste prejeli potrditev naročila. Izbrane izdelke vam bomo skupaj z računom dostavili na izbran naslov. V kolikor želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v e-pošti v prejetem potrdilu o naročilu.

 • Iskanje in izbiranje artiklov

Artikle izbirate s pomočjo menija v levem delu okna. Če želite izvedeti več o želenem artiklu, kliknite na prikazano sliko izbranega artikla.

 • Pregled košarice

V košarici lahko spreminjajte naročeno količino ali odstranite artikle iz košarice.

 • Naročanje blaga

Pri naročanju blaga je pomembno, da navedete svoje podatke:

 • ime in priimek
 • naslov (kraj bivanja s poštno številko)
 • telefonska številka.
 • e- poštni naslov

da vas lahko obvestimo o podrobnostih dostave in morebitni ne dobavljivosti izdelkov.

V kolikor ste opazili, da ste se pri naročanju navedli napačne podatke ali naročili napačne izdelke, nam do dneva sprejema naročil to sporočite, da vaše naročilo popravimo. Po tem dnevu naročila ni mogoče spreminjati

Pri naročanju nam vedno dopišite svoje podatke, kajti v nasprotnem primeru vašega naročila ne moremo sprejeti. Vsa vprašanja glede naročanja artiklov oz. nejasnosti nam posredujte na e-mail: duoslolife@gmail.si

 • Splošni pogoji

Cene veljajo do preklica.

 • prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Duoslolife spletna trgovina, AŽ&MB Nerad d.o.o. do preklica obvešča o novostih, ugodnostih, storitvah, dogodkih, nasvetih,…

S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic. Za prijavo na e-novice se zbirajo podatki: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani uporabnik, pa tudi ime in priimek, naslov, telefonska številka.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo, s katerim je do preklica prijavljen na prejemanje-novic. Kadarkoli lahko pisno zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Uporabnik lahko zahteva popravek podatkov ali seznanitev z njimi. Duoslolife spletna trgovina, AŽ&MB Nerad d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

SKLEPANJE POGODBE

Naročilo je potrjeno, ko kupec prejme avtomatsko poslan e-mail s potrdilom o prejemu naročila (to potrdilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema, ampak je le obvestilo, da je sistem prejel vaše naročilo in da je stekel postopek za prodajno pogodbo). Kupoprodajna pogodba je sklenjena, takoj ko prodajalec po elektronski pošti potrdi kupčevo naročilo za nakup blaga.

ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03)

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so v evrih z vključenim DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje spletnega naročila. (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu: naročilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupec lahko plača blago na dva načina:

 • kartično plačilo
 • preko bančnega nakazila na TRR prodajalca

DOSTAVA

Blago, naročeno v spletni trgovini duoslolife.si, gre v odpremo v najkrajšem možnem času, takoj po vidnem nakazilu.

Pakete vam bomo dostavili s paketno dostavo Pošte Slovenije.

Če kupca ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko prevzame paket na najbližji lokalni poštni poslovalnici.

POŠTNINA

Cena poštnine je 5 EUR, v primeru naročila izdelkov v skupni vrednosti 100 EUR in več je poštnina brezplačna. Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije.

DOBAVNI ROK

Do 14 delovnih dni, v kolikor je blago na zalogi.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 7 (sedmih) dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca in sicer po pošti Duoslolife, AŽ&MB Nerad .o.o., Podvrh 106g, 3314 Braslovče, ali na kontaktni e-mail: duoslolife@gmail.si, da odstopa od pogodbe, z navedbo razloga za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek poštnine in strošek vračila blaga. Slednjega mora prodajalcu vrniti najkasneje v treh (3) dneh po sporočilu o odstopu. Vračilo plačil mora prodajalec opraviti najkasneje v štirinajstih (14) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodb.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v nepoškodovani originalni embalaži. Priložen mora biti račun.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pozor! možnost odstopa od pogodbe ne velja za pravne osebe.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nerabljeno in nepoškodovano v originalni embalaži. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu in da se količina ne ujema je kupec dolžan poravnati nastalo škodo

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:

– če je blago poškodovano

– če je bilo blago odprto

Trgovec bo vsak vrnjen paket, vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna, kadar:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Ustreznost izdelka se ugotavlja s primerjanjem z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa so merodajne tudi izjave proizvajalca oziroma navedbe na samem artiklu. Kupec mora prodajalca obvestiti o morebitni stvarni napaki in podati njen natančen opis v zakonsko določenem roku ter obenem omogočiti pregled izdelka.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila ZVPot.

SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

Pogodbe se sklepajo v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe med naročnikom in prodajalcem se v elektronski obliki arhivirajo na sedežu podjetja AŽ&MB Nerad d.o.o.. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na: duoslolife@gmail.si. Sklenjene pogodbe (računi) se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcu dosegljive v primeru posredovane zahteve. Evidence kupcev hrani Duoslolife, spletna trgovina, AŽ&MB Nerad d.o.o. in se ne posredujejo tretjim osebam.

Duoslolife, spletna trgovina ,AŽ&MB Nerad d.o.o., jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o novostih in akcijah.

GARANCIJE IN REKLAMACIJE

Reklamacije, ki se pošiljajo s paketno distribucijo, morajo biti predpisano zapakirane v originalni embalaži. Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu, ne bodo prevzete s strani prodajalca temveč bodo vrnjene pošiljatelju na njegov strošek.

 • Poškodbe pri transportu

Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe pri transportu, ki so nastale, pri pošiljanju in prejemanju reklamacij.

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno poštno enoto pošte Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke.

Kupec bo odstopil pošiljko, katera bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije.

Po prejemu poškodovane pošiljke bo pošta Slovenije obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova: duoslolife@gmail.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec bo v sedmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in bo sporočil kupcu dolžino obravnave postopka. Prav tako ga bo vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

ŠKODA

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov.

STROŠKI NAROČANJA

Stroški naročanja se obračunajo po osnovni tarifi.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki, ki jih namestimo v brskalniku, omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta.

Uporabnik poda strinjanje oziroma nestrinjanje o uporabi piškotkov, s katerimi se na spletnih straneh Duoslolife izboljša uporabniška izkušnja in zagotavlja vsebina.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Spletna stran je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu https://duoslolife.si/ (v nadaljevanju: Spletna stran).

Avtorska dela, ki so na kakršenkoli način vključena v Spletno stran (npr: vsebine, članki, avdiovizualna dela, slikovni material idr.) so avtorskopravno varovana. Blagovne oziroma storitvene znamke, ki so na kakršenkoli način vključene v Spletno stran so varovane s predpisi o industrijski lastnini.

Vse pravice pridržane. Uporabnik lahko uporablja vsebine na Spletni strani izključno za svojo osebno – nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin Spletne strani (na primer kopiranje, reproduciranje, distribuiranje…) v komercialne namene je prepovedana.

 • Omejitev odgovornosti

Duoslolife, spletna trgovina,AŽ&MB Nerad d.o.o., se bo trudila, da bodo podatki na spletni strani pravilni in ažurni, vendar Duoslolife, spletna trgovina, AŽ&MB Nerad d.o.o., niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah Spletne strani ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe Spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te.

Duoslolife,spletna trgovina, AŽ&MB Nerad d.o.o. lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni spletno stran.

 • Varstvo podatkov

Kakršnekoli podatke, ki jih Duoslolife, spletna trgovina, AŽ&MB Nerad d.o.o. pridobi na kakršenkoli način preko spletne strani, so namenjeni izključno za komercialno rabo na spletni strani in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001).

 • Splošno

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletne strani se uporabi slovenska zakonodaja.

Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Celju.

To pravno obvestilo lahko Duoslolife, spletna trgovina, AŽ&MB Nerad d.o.o. kadarkoli spremeni brez predhodnega obvestila.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se prosimo obrnite na duoslolife@gmail.si

 

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaV trgovino
   Calculate Shipping
   Vnovči kupon